Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Halilbegović: Želim pomoći reprezentaciji svoje zemlje

halilbegovicFaruk je prije Emsdettena nastupao za visočku i sarajevsku Bosnu, dobojsku Slogu s kojom je bio prvak BiH, katarsku Al Gharafu, te za banjalučki Borac, gdje se kako kaže Marković upravo afirmisao kao igrač kod sadašnjeg selektora.

SC: Kako si se prilagodio u Njemačkoj?

Prezadovoljan sam početkom i kako sezona odmiče sve je bolje i bolje. Privikao sam se na njemačku ligu jako brzo, ali nam u posljednje vrijeme ne ide baš kako očekujemo. Mi zaista igramo dobro i vjerujemo da ćemo izboriti opstanak u Bundesligi.

SC: Kako si zadovoljan svojim nastupima? Koliko ostaješ Emsdettenu? I da li će Emsdetten izboriti opstanak u Bundesligi?

Ja sam prezadovoljan svojim nastupima dosada i standardan sam u ekipi. Redovno igram i imam odličnu minutažu što mi daje podstrek da se još više trudim i treniram. Što se tiče kluba, prije okupljanja reprezentacije imamo još dvije utakmice protiv Kiela i Melsungena. A mi se nadamo pobjedi protiv Melsungena kući i ta bi nas pobjeda ostavila u utrci za opstanak u ligi. Nagrada za moje dobre partije jeste i da su mi ponudili još godinu dana ugovora, trenutno pregovaramo još neke finese i vjerujem da ću ostati u Emsdettenu. 

SC: Šta je uticalo na to da se vratiš u reprezentaciju? Koliko je razgovor s Markovićem ustvari promijenio tvoju odluku da ne igraš više za reprezentaciju?

Nakon utakmice protiv Wetzlara sastao sam se sa selektorom Markovićem i obavio kratak razgovor. Selektor me uvjerio da sam potreban reprezentaciji i da ozbiljno računa na mene. Ja sam iz ljubavi prema domovini odlučio da prihbvatim poziv, i pristao sam da pomognem koliko je u mojoj moći i tako će i biti, dat ću sve od sebe u januarskim mečevima.

SC: Faruk, koliko reprezentacija može postići u narednim mečevima kvalifikacija?

Mislim da imamo super start, momci su sjajno borili u prva dva meča i moramo se nastaviti tako boriti, truditi i raditi da ispoštujemo selektorove zamisli, a kada se sve to uklopi rezultat sigurno neće izostati.

 

scsport.ba/visoko.co.ba