Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

All Inclusive Prijateljski centar za zdravlje mladih

Mozaik i Damar logoUdruženje „Damar omladine“ danas počinje sa implementacijom projekta Prijateljski centar za zdravlje mladih u sklopu dvogodišnjeg programa All Inclusive Fondacije Mozaik. Ovaj  projekt će trajati do 15.04.2014, a glavni cilj projekta jeste poboljšati uslove zdravstvene zaštite mladih u oblasti seksualnog i reproduktivnog zdravlja na području općine Visoko. Neke od aktivnosti koje će biti realizovane tokom 4 mjeseca su edukativne radionice u školama na općini Visoko, radionice slikarstva i završna izložba, promocija zdravlja mladih i zdravstvenih usluga u Domu zdravlja kroz podjelu brošura, kvartalnog lista i kondoma, Fb i Twiter profile te emisiju Generacija DOM. Projekt radimo u saradnji sa JU „Dom zdravlja“ Visoko.

Ovim putem želimo da se zahvalimo institucijama, javnim ustanovama, kompanijama i nevladinim organizacijama od kojih smo dobili podršku neophodnu za odobravanje projekta.

Posebnu zahvalnost na podršci ideji i finansijskoj podršci dugujemo: Općina Visoko (Služba za društvene djelatnosti, boračko – invalidsku zaštitu i raseljena lica), JU „Dom zdravlja“ Visoko, BTS d.o.o. Visoko, Gradeko d.o.o., Mesijum d.o.o., Knjigovodstveni servis „Konto“ Visoko.

Također, zahvaljujemo našim prijateljskim ustanovama i nevladinim organizacijama na podršci ideji projekta: Centar za mentalno zdravlje (gđa. Nermina Vehabović- Rudež), JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko (gđa. Suada Mlačo), Biro za zapošljavanje Visoko (gosp.Tarik Ahić), Udruženje invalida rada Visoko, Vijeće mladih općine Visoko, ORI „Budi mi prijatelj“ Visoko, Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“ Visoko.

Jako smo sretni i zadovoljni što je Fondacija Mozaik kroz inovativan i kvalitetan proces odabira projektnih prijedloga prepoznala potencijal mladih ljudi u Visokom, te ćemo kroz All Inclusive program opravdati povjerenje i učiniti našu lokalnu zajednicu pristupačnom, osnaženom i kvalitetnom životnom sredinom za sve građane općine Visoko.

Pozivamo sve građane općine Visoko, a posebno mlade ljude da nam se pridruže u programu All Inclusive da kroz zajedničke aktivnosti gradimo otvoreniju i produktivniju društvenu zajednicu.

Više informacija o programu All Inclusive kao i samoj Fondaciji Mozaik možete pronaći na web stranici www.mozaik.ba, te Facebook stranici  https://www.facebook.com/fondacijamozaik.