Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sve uspješniji Emir Fejzić

emir fejzicIme mladog glumca Emira Fejzića polako, ali sigurno postaje sastavni dio kako pozorišnih tako i TV projekata. Ljubitelji megapopularnog serijala “Lud, zbunjen, normalan” sjetit će ga se po ulozi mladog Vanje, koji je imao određene afinitete prema muškom spolu. Tako je i u šestoj sezoni, koja se još snima, Fejzić dobio ulogu hotelskog recepcionera. 
 
– Najviše scena snimao sam s Predragom Ejdusom. Bilo mi je super raditi s njim, vrlo prijatno i opušteno. Nekako, kad dođeš u ekipu, uvijek je prisutna pozitivna trema, još ako privatno ne poznaješ partnere, postoji strah od toga kako će sve to “ispasti”. Međutim, Predrag je bio opušten, prijatan i baš smo fino radili – kaže Fejzić, koji je odnedavno i docent na Akademiji scenskih umjetnosti. 
 
Govoreći o TV serijama, ističe da mu je, osim saradnje s Ejdusom, također bila velika satisfakcija sarađivati s Tatjanom Šojić.
 
– Nju poštujem i volim kao glumicu. Mislim da je jedna od najboljih glumica u BiH, tako da mi je bila velika čast s njom snimati. Ustvari, sve je bilo mnogo zabavno. Starije kolege su mi pomogle da sve prođe ležerno i opušteno – dodaje glumac.
 
Osim angažmana u ovoj seriji, Emir je imao jednu od glavnih uloga u edukativnoj seriji za mlade „Bez rizika”.
 
– To je projekt koji govori o prevenciji od side. Emitirao se na BHT 1, Federalnoj televiziji i Pinku BH. To je bio UNICEF-ov serijal od osam epizoda. Prati život mladih ljudi koji imaju svoju asocijaciju, koja se opet bavi prevencijom od side. Njihov život se isprepliće, jedan od njih se zarazi i onda zajedno rješavaju probleme u koje zapadaju – govori Fejzić.
 
Ovaj glumac je angažiran i u brojnim pozorišnim predstavama. Jedna od njih je i „Zid” mladog reditelja Zulfikara Filandre, a Fejzić igra doktora fašističkog režima.
 
– “Zid” je postavljen na daske Sarajevskog ratnog teatra (SARTR), tako da će publika moći pogledati ovu izvrsnu predstavu 14. i 15. januara. Ko voli, neka dođe – poručuje Fejzić.