Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Osvojeno 20 medalja u Mostaru

Taekwondo DrzavnoU subotu 16.11.2013.godine je u organizaciji Taekwondo kluba Cro Star u dvorani na Bijelom brijegu održan 5. Mostar Open, na kojem je učestovalo 350 takmičara podijeljenih u 3 discipline: borbe, forme, kick. Prijave za turnir su pristigle iz 4 države: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Grčke. Taekwondo klub „Bosna“ Visoko na  Međunarodnom prvenstvu  „Mostar Open 2013“ nastupio je sa 22 takmičara koji su pokazali neprikosnovensot u ovom olimpijskom borilačkom sportu. Ovom prlikom su još jednom potvrdili da su zasluženi nosioci titule prvaka Federacije BiH u Taekwondo-u za 2013.godinu, te da će se žestoko boriti i za titulu prvaka države BiH na predstojećem državnom Taekwondo prvenstvu BiH, koje će biti održan u našem gradu  30.11.2013. godine (subota) u sportskoj dvorani „Mladost“ Visoko.

Na ovom Međunarodnom prvenstvu Visočki Taekwondo klub „Bosna“ sa 22 takmičara osvojio je 20 medalja od kojih su 8 zlatnih, 9 srebrenih i 3 bronzane te 7 pehara za ukupne plasmane kluba u svim dobnim kategoijama. Dva pehara od ukupno 7 osvojenih pripala su najuspješnijim takmičarkama ovog prvenstva, sestrama Almini i Adisi Mušinbegović. Almina Mušinbegović je proglašena najuspješnijom juniorkom dok je njena sestra Adisa Mušinbegović proglašena najuspješnijom kadetkinjom Mostar Open-a 2013.

Zlatne medalje su osvojili: Sajra Kajević, Emrah Suša, Amna Kajević, Davud Mešinović, Adisa Mušinbegović, Emir Omerbegović, Imran Bašić i Almina Mušinbegović. Srebrene medalje osvojili su: Anes Suša,Tajma Kajević, Kadir Ramović, Almin Kajević, Džejlana Kovačević, Ensar Fejzić, Merjem-Badema Dedić, Hamza Islamović i Mubina Klepo,dok su bronzane medalje pripale: Harunu Omanoviću, Emri Ramović i Aliju Mataradžiji.

Uprava Taekwondo kluba „Bosna“ na čelu sa predsjednikom i glavnim trenerom kluba majstorom Edinom Kajevićem upućuju iskrene čestitke svim takmičarima za osvojene rezultate na Međunarodnom prvenstvu Mostar Open 2103 i pozivaju sve članove, simpatizere i prijatelje kluba da dođu u sportsku dvoranu „Mladost“ u Visokom 30. novembra ove godine i svojim prisustvom uvaličaju i bodre šampione visočkog TKD kluba „Bosna“ za osvajanje državne titule prvaka BiH u Taekwondo-u. Ulaz je slobodan.

Sportski pozdrav.

UPRAVA TKD KLUBA „BOSNA“ VISOKO