Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Općinska načelnica obišla radove na Gradskom stadionu “Luke”

radovi teren 1Radove na pomoćnom terenu Gradskog stadiona “Luke”, danas je obišla Općinska načelnica Amra Babić gdje je u toku završetak prve faze, odnosno završetak zemljanih radova.

Prva faza radova uključivala je skidanje postojeće podloge na pomoćnom terenu, iskop drenažnih kanala s postavljanjem drenažnih cijevi, završno zatrpavanje s poravnanjem podloge za postavljanje umjetne trave te izrada betonskih rigola za odvodnju oborinskih i površinskih voda. Vrijednost ovih radova iznosila je 103.077,23 KM čiji je izvođač bila Asfaltgradnja d.o.o.

Projekt postavljanja umjetne trave na pomoćni teren, počeo se realizovati nakon održane kulturno-sportske manifestacije “Prijatelji za mladost Visokog”, čiji je pokrovitelj bila Općina Visoko.

Prilikom obilaska radova, Općinska načelnica Amra Babić, izrazila je zadovoljstvo urađenim poslom i istakla kako ovaj projekt ima prvenstveno za cilj ponovno oživljavanje i savremeno uređenje Gradskog stadiona “Luke”, a time i omasovljenje sporta na prostoru općine Visoko.