Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Let’s do it u subotu!

penjo1Posvetimo JEDAN dan najvećem bogatstvu naše države u akciji sadnje drveća. Dajmo mali doprinos našim šumama! One će to vratiti višestruko!

Omladinski krug Islamskog centra Hanovi u saradnji sa Šumarijom Visoko učestvuje i ove godine u akciji, ovoga puta pošumljavanja u Visokom „Let’s do it – milion sadnica za 1 dan“, koja se održava ove sedmice u cijeloj Bosni i Hercegovini.

“Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” naziv je za veliku volontersku akciju sadnje drveća u Bosni i Hercegovini. Ova akcija je posvećena prvenstveno pošumljavanju šumskog zemljišta, ali i sadnji drveća u parkovima, drvoredima, dvorištima i sl. Akcija se planira sprovesti sinhronizovano u jednom danu i sa početkom u isto vrijeme na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Omladinski krug Islamskog centra Hanovi kao i prošlih godina učestvovat će u pomenutoj akciji u subotu 26. oktobar 2013. godine, polazak ispred Šumarije Visoko, i ispred Islamskog centra Hanovi-Moštre, sa početkom u 10 sati, gdje će volonteri imati priliku da se uključe u ovu akciju, kazao nam je koordinator “Let’s Do It” Armin Penjo.

Planirano je pošumljavanje u Seoči na lokaciji Gora, zasaditi 2500 sadnica običnog ili bijelog bora.

Svi oni koji žele da se uključe u akciju mogu se prijaviti do petka, na fb profil OKIC-a: ( https://www.facebook.com/omladinski.ichanovi?fref=ts). Za volontere će biti obezbijeđen prevoz, hrana i piće. Volonteri trebaju obući adekvatnu odjeću, obuća (čizme, gojzderice), rukavice, radit će se u paru i bilo bi dobro da jedno od to dvoje ponese od alata trnokop, lopatu ili ašov i kantu, jer ukoliko bude veliki odziv „Šumarija Visoko“ nema dovoljan broj alatki i kanti za prijavljene volontere.

Nadamo se da ćemo uz sunčano vrijeme iskoristiti priliku da još jednom pomognemo u očuvanju životne okoline za sve nas i generacije koje dolaze poslije nas.

Koordinator “Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan” Visoko Armin Penjo