Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Esad Konjičanin imenovan Komesarom Prve lige FBiH – sjever

konjicaninIzgleda da je kriza na relaciji Rukometni savez BiH i Udruženje sudija sa sjedištem u Sarajevu završena. Da li na obostrano zadovoljstvo ostaje pitanje jer nisu ispunjene želje niti jedne strane, ako je uopće bilo dvije strane u sukobu oko izbora Komesara lige Prve lige FBiH, grupa sjever.

Naime, Izvršni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na svojoj sjednici održanoj dana 18.10.2013. godine donio je odluku da se: gospodin Esad Konjičanin imenuje za Komesara takmičenja Prve lige Bosne i Hercegovine, grupa sjever. Imenovanje počinje teći sa 18.10.2013. godine. Zadužuje se uredovnica Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine za sprovođenje ove odluke – stoji u priopćenju za javnost kojeg potpisuje glavni tajnik saveza gospodin Smajo Karačić.

Za slabije poznavaoce rukometnih zbivanja treba istaći da je gospodin Konjičanin dugogodišnji rukometni djelatnik iz Visokog, a na samim počecima djelovanja zajedničkog RS BiH obnašao je dužnost člana Takmičarske komisije. Sinovi Dino i Amar su međunarodni rukometni suci, a uspješno obnašaju dužnost i na domaćim ligama.

 

bhrukomet/visoko.co.ba