Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Deset medalja za KK “Visoko”

karate 12Protekli vikend, 19. i 20. oktobar 2013. godine, u Modriči je održan seminar za sudije u tradicionalnom karateu i Međunarodni karate turnir „Modriča Open 2013“. Seminar za sudije održan je u subotu, gdje je predavač bio prof. dr. Vladimir Jorga, majstor karatea 9 DAN. Učestvovalo je 50 sudija iz BiH, koji su utvrđivali svoja znanja i zvanje. Iz Karate kluba „Visoko“ seminaru su prisustvovali: Nusret Građan, Haris Mulahasanović, Adnan Konjo, Armin Hajduković i Ajhan Akova – koji je položio za „C“ nacionalnog sudiju.  

Međunarodni karate turnir „Modriča open 2013“ održan je u nedjelju, a učestvovalo je 28 klubova iz BiH i Srbije s preko 300 takmičara i takmičarki. Odlični organizatori turnira su bili Karate klub „Šampiona“ i Klub borilačkih sportova „Modriča“. Na otvaranju turnira Redžep Građan, predsjednik Tradicionalene karate asocijacije BiH, je od organizatora dobio zahvalnicu za doprinos u razvoju tradicionalnog karatea u Modriči. 

Na turniru za Karate klub „Visoko“ nastupila su 4 takmičara, a koji su osvojili 10 medalja (5 zlatnih, 2 srebrene i 3 bronzane) takmičeći se u disciplinama kate i borbe.

Medalje su osvojili:

Kadeti (14.-15.godina):

Bulut Sađid 1.mjesto, borbe – 65 kg;

Juniori:

Bulut Senahid 1.mjesto, Ko-Go borbe i 3.mjesto, borbe apsolutna;

Bulut Sađid 2.mjesto, Ko-Go borbe;

Kurpejović Elvedin 2.mjesto kate, 1.mjesto borbe – 68 kg i 3.mjesto Ko-Go borbe;

Seniori:

Kurpejović Emrah 2.mjesto kate, 1.mjesto borbe – 75 kg, 1.mjesto Ko-Go borbe, 3.mjesto borbe apsolutna;

Seminar i takmičenje u Modriči su poslužili sudijama i takmičarima, kao posljednja provjera pred nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će biti održano od 27.11. do 1.12. 2013. godine u Pragu – Češka Repulika. Na Svjetskom prvenstu će  ispred reprezentacije BiH učestvovati u tradicionalnom karateu i članovi Karate kluba „Visoko“, a tačna imena naših članova ćemo znati nakon finalnog izbora reprezentativaca, koji će se održati na pripremama reprezentacije koje su zakazane za 15 dana u Mostaru i Visokom.

UO KK “Visoko”