Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Aktivnosti oko razduživanja članskih markica za 2013. godinu

ribolovU sportskom ribolovnom savezu Federacije BiH u toku su aktivnosti oko razduživanja članskim markica za 2013. godinu, dozvola i plaćanja obaveza iz 2013. godine.
Aktivnosti oko razduženja treba da se završe do 15. novembra 2013. do kada se u Savez Federacije moraju dostaviti neprodate članske markice, te putem kantonalnih ministarstava poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pismenim putem najaviti potrebe štampanja, dozvola i markica za 2014. godinu.
Sva SRD – udruge dužna su kantonalnim ministarstvima poljoprivrede, vodoprivrede i šumasrstva dostaviti 1 primjerak GODIŠNJEG PLANA GOSPODARENJA ribljim fondom i na isti od Ministarstva zatražiti MIŠLJENE na isti, te nakon toga od Ministarstva poljoprivrede zatražiti SAGLASNOST na Godišnji plan gospodarenja ribljim fondom, na području i zoni za koje imaju ribolovno pravo.
 
Predstavnici SRS Federacije održali su i radni sastanak sa predstavnicima Agencije za slivno područje rijeke “Bosne”, a tom prilikom razmatrani su postupci i procedure uzoraka vode radi analize, nakon trovanja i zagađenja vodotokova, zatim problemi vezani za rijeku Drinu i hidroelektranu “Mratinje”, odnosno nekontrolisano ispuštanje vode akumulacijskog jezera u tok rijeke Drine, pomoć vodne Agencije sliva Save oko organizacije 35. Svjetskog mušičarskog prvenstva u BiH, dogovor o budućoj saradnji na zaštiti voda te pitanja izvođenja radova od strane agencije u terminima mrijesta riba i najave izvođenja radova na rijekama I kategorije.
 
Dogovoreno je da se za mjesec dana ponovo sastanu predstavnici Saveza Federacije BiH i vodne Agencije sliva rijeke Save i konkretiziraju saradnju izradom zajedničkog sporazuma o suradnji.
Posted in BiH