Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Održana komemorativna sjednica povodom smrti Kemala Zečevića

kemal zecevic1Povodom smrti Kemala Zečevića, jučer je u Velikoj sali Općine Visoko održan komemorativni skup, kojem su, osim članova porodice, prisustvovali prijatelji, saradnici, predstavnici društveno političkog života općine Visoko i brojni sugrađani.

Kemal Zečević od mnogobrojnih odgovornih društvenih poslova i funkcija koje je obavljao, između ostalog obavljao je i poslove: sekretara Opštinskog sekretarijata za narodnu odbranu od 1968 – 1984. godine, Općinskog društvenog pravobranilaca od 1984 – 1991. godine, sekretara Opštinskog sekretarijata za narodnu odbranu od 1991 – 1994. godine, koordinator Sekretarijata odbrane Sarajeva za općine Kreševo, Kiseljak, Fojnica, Breza, Vareš, Olovo u periodu agresije na BiH, načelnik odjela Federalnog ministarstva odbrane od 1995 – 2004. godine kada je i penzionisan. Također, bio je član upravnog odbora NK Bosna Visoko u vrijeme šampionske generacije 1997. godine, predsjednik vatrogasnog društva i predsjednik SUBNOR-a Visoko.

Općinska načelnica Amra Babić, tokom svog govora na komemoraciji, je naglasila kako je Kemal Zečević bio borac za ljudska prava, antifašista, borac za bolju sadašnjost i bolje Visoko i u ime građana općine Visoko zahvalila se za sav doprinos koji je dao lokalnoj zajednici i njenom očuvanju u najtežim trenucima historije.