Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Razlog iznenadnog prekida u pružanju Telemach i Vi-Net usluga namjerno paljenje kablova

telemach logoUvažavajući poteškoće u korištenju telekomunikacijskih usluga koje su u noći 15.09.2013. osjetili korisnici Telemacha i Vi-Net-a na području Visokog, ovim saopćenjem želimo na adekvatan način pružiti informacije našim pretplatnicima o stvarnom razlogu prekida u radu naših usluga.

Dana 15.09.2013. godine u 18:40 sati došlo je do iznenadnog prekida u pružanju Telemach i Vi-Net usluga na području Visokog. Prilikom izlaska ekipe zadužene za održavanje optičkih kablova, ustanovljeno je da je prekid prouzrokovan djelovanjem NN lica, namjernim paljenjem telekomunikacijskog kabla koji je u potpunosti izgorio. Načinom na koji je ovo nedjelo izvedeno znatno je otežalo i produžilo vrijeme sanacije kvara.

Kvar je brzom reakcijom tehničkih ekipa otklonjen u 22:50 sati.
 
O ovom događaju je odmah obaviještena nadležna policijska uprava, koja je izvršila uviđaj na licu mjesta i preduzela mjere u okviru svojih nadležnosti, a o istom ćemo detaljno obavijestiti i druge nadležne institucije koje bi trebale štititi telekomunikacijski saobraćaj, te imovinu i investicije u BiH.

Izvinjavamo se svim našim pretplatnicima sa područja Visokog koji zbog ovog događaja nisu mogli koristiti naše usluge.

Nadamo što skorijem otkrivanju počinioca i prestanku prakse oštećenja i otuđenja naše imovine s kojom se već neko vrijeme susrećemo.

Mi ćemo se potruditi da pružimo najkvalitetnije i najbolje usluge bez obzira na aktivnosti na tržištu koje nas pokušavaju spriječiti i ograničiti u tome, navodi se u saopćenju ove kompanije.