Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bajramski paketići za djecu iz “Doma porodica” Zenica

okic paketici1Članovi Omladinskog kruga Islamskog centra Hanovi danas, u utorak 6.8.2013. godine bili su u posjeti dječijem domu “Dom porodica” u Zenici. Cilj ove posjete je bio da se djeca obraduju bajramskim paketićima, pa je zbog toga ramazanska humanitarna akcija i nazvana “Obradujmo djecu bajramskim paketićima”. Međutim, zahvaljajući svim ljudima dobrog srca, u pet dana koliko je trajala akcija skupljeno je 1.238 KM, i pored paketića za djecu, članovi OKIC-a su u dom odnijeli nekoliko paketa hrane, odjeće i higijenskih preparata.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svim ljudima dobrog srca koji su na bilo koji način učestvovali u pomenutoj akciji, posebno: Kovo commerce, Market Alibegović, Ahmaci Moštre, džematu IC Hanovi, džematu Bosnići, džematu Orašac, te omladini na omladinskom sijelu u D. Moštru.

Djeca su nas dočekala sa socijalnom radnicom Enisom Herceg na čelu. Sa njima smo proveli divnih nekoliko sati vremena. Podijelili smo im paketiće, igrali smo se s njima i pričali.

Najemotivniji trenuci su dakako bili oni kada smo se nadnosili nad kolijevke malih beba koje su nam pružale ručice i osmjehivale nam se kao sebi najbližim ljudima.

Najveće zadovoljstvo je kad izmamiš i vidiš osmijeh na dječijem licu, a danas smo to bili i svjedoci doživjeti u dječijem domu „Dom porodica“ Zenica, kazao nam je sekretar Omladinskog kruga Islamskog centra Hanovi Armin Penjo.

Sav trud se na kraju isplatio. Neopisiva je sreća nas samih bila vidjeti veselu, razigranu i zadovoljnu dječicu. Ova posjeta nam je bila dokaz da za sreću treba tako malo i da je svako od nas u mogućnosti da učini sasvim dovoljno, kazala je članica OKIC-a Berina Omanović.

Svakako ovo nije kraj naše priče, dogovoren je i nastavak saradnje sa dječijim domom „Dom porodica“ Zenica i Omladinskog kruga Islamskog centra Hanovi.

RUKOVODSTVO OKIC-A