Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bešlija napustio stručni štab NK Bosna

beslija ihtijarevicNa početku priprema NK Bosna za novu sezonu u nizu pozitivnih vijesti vezanih za klub bila je i ona o povratku Mirsada Bešlije u “Luke” kao prvog pomoćnika šefa stručnog štaba Adnana Fočića. Međutim, nakon manje od mjesec dana Mirsad Bešlija odlučio je povući se iz stručnog štaba iako je Bosna u tom periodu bilježila samo i isključivo pozitivne rezultate na pet odigranih utakmica gdje je zabilježeno isto toliko pobjeda. O razlozima svoje ostavke Bešlija za Visoko.co.ba kaže:

-Nema nekih negativnih konotacija u svemu ovome, razgovarao sam sa predsjednikom Ihtijarevićem, malo je prerano za mene poslije opraštanja od profesionalnog igranja da sada opet imam tu vrstu obaveza i pritisaka vezanih za treninge i utakmice. Želim se posvetiti porodici koja je najviše ispaštala sve ove godine aktivnog igranja nogometa. U nekoj bližoj ili daljoj budućnosti volio bih se posvetiti mlađim kategorijama što sam i rekao predsjedniku kluba. Naravno ekipi želim puno uspjeha i sve najbolje u predstojećoj sezoni uz nadu za ekspresni povratak u Prvu ligu FBiH.”

Mirsad Bešlija je bio član najbolje i najtrofejnije generacije NK Bosna u poslijeratnoj istoriji kluba, bio je reprezentativac svih selekcija, nakon NK Bosna još je igrao za NK Željezničar, Genk, Hearts, St.Truiden.