Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počela podjela namirnica u Humanitarnoj akciji “Ramazanska solidarnost 2013”

akcija 5Omladinski krug Medžlisa islamske zajednice Visoko je u proteklom periodu, tačnije od 13. do 23. 07.2013. u Anexu Bijele džamije, sproveo humanitarnu akciju prikupljanja prehrambenih artikala i ostalih namirnica pod nazivom “Ramazanska solidarnost”.

Prikupljena je izuzetno velika količina namirnica koja se mjeri u tonama, ali i novca te se slobodno može reći da je ovo jedna od najuspješnijih humanitarnih akcija ovog udruženja.

 Treba napomenuti da je ova humanitarna akcija jednim dijelom rađena sa prijateljima iz turske organizacije Yardim Eli koji su omogućili oko 200 paketa pomoći.

Aktivisti i članovi Omladinskog kruga MIZ Visoko su već počeli sa podjelom paketa i u narednom periodu će još intenzivnije raditi na tome kako bi pomoć došla do onih koji je željno išćekuju.

 Omladinski krug Medžlisa islamske zajednice se ovim putem zahvaljuje svim građanima i firmama koji su svojim donacijama pomogli ovu akciju, kao i web portalima i medijima koji su pratili i promovisali “Ramazansku solidarnost 2013” i zajedno učinili da veliki broj porodica dobije prijeko potrebnu pomoć. Esselamu alejkum

{joomplucat:1045 limit=11|columns=4}