Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

25 mladih Visočana boravilo na Boračkom jezeru

Grupa od 25 mladih ljudi iz Visokog ovih dana boravila je na Boračkom jezeru, tačnije u periodu od 15.07. do 22.07.2013. godine članovi U.G. ORI „Budi mi prijatelj“ imali su priliku da upoznaju prelijepu prirodu naše BiH. Bilo je to divno iskustvo za mnoge mlade ljude jer je nekima od njih ovo bio prvi put da posjete prostore Boračkog jezera. Ovo je odličan primjer socijalne inkluzije za mlade ljude, gdje imaju šansu da upoznaju druge i drugačije.

Sticala su se nova iskustva, poznanstva, bilo je i sportskih aktivnosti gdje su članovi ORI „Budi mi prijatelj“ ostvarili zapažene rezultate. U malom nogometu osvojili su prvo mjesto, a u odbojci na pijesku osvojili su treće mjesto, te nagradu za najboljeg igrača malonogometnog turnira.

boracko 1Također bilo je i raznih radionica i zabavnih kvizova iz ekologije, prve pomoći i geografije. Zadnje noći kampovanja održan je zabavni program „Izbor za MISS i MISTER-a kampa“ za sve učesnike, a bilo ih je iz Konjica, Visokog, Vareša, Sarajeva, Tuzle, Njemačke i Belgije. Te večeri članovi ORI „Budi mi prijatelj“ ponijeli su u Visoko tri titule i to prvi i drugi pratilac MISTER-a te prva pratilja MISS kampa. Također, članovi ORI „Budi mi prijatelj“ izveli su predstavu na temu „diskriminacija u školi“ u sklopu FORUM TEATRA koji je formiran prije tri mjeseca kroz projekte WORLD VISION-a i CARE INTERNATIONAL. Forum teatar koji je oformljen, uspješno djeluje kako u našem gradu tako i drugim gradovima BiH. Za sve divne i nezaboravne trenutke provedene na Boračkom jezeru zaslužni su UDRUŽENJE „OBRAZOVANJE GRADI BiH“ sa predsjednikom gospodinom Jovanom Divjakom koje zajedno sa ORI „Budi mi prijatelj“ već dugi niz godina realizuje projekat ljetovanje „Boračko jezero“  te OSCE koji je obezbijedio prijevoz u oba pravca.

{joomplucat:1041 limit=8|columns=4}