Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Ubilježen nastup na Sportskim igrama mladih

Doktori i Carobnjaci na SIM-u

Danas je u Sarajevu u sklopu projekta Sportske igre mladih koje su organizovane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta i Svjetske nogometne federacije održano takmičenje u uličnoj košarci, nazvano Raiffeisen Cup, na kome su učešće uzele mnoge ekipe iz Sarajeva i okoline, među kojima je nastupila i ekipa Doktori i Čarobnjaci iz našeg grada. Ovaj projekt se implementira u našoj državi već duži niz godina, no prvi put Visočani nastupaju na ovakvom jednom projektu, koji im je pružio šansu da prije svega upoznaju nove prijatelje, a zatim i da postignu određeni rezultat u sportu koji vole.
Nakon prvog kruga Doktori i Čarobnjaci su ubjedljivo savladali ekipu Delfini i time osigurali direktan plasman u osminu finala ovog takmičenja gdje je, nakon duge borbe pod koševima na terenu V Gimnazije na Dobrinji protivnička ekipa sa nazivom „Strogo po mahali“ ipak nadvladala mlade Visočane, da bi na kraju i osvojili kompletno takmičenje, osiguravši sebi tako prolaz na državno takmičenje u okviru Sportskih igara mladih.
No, druga prilika za mlade Visočane koji vole sport je već 25.7.2013. godine, kada Sportske igre mladih dolaze i u Visoko, pa će tako na terenima u Visokom svi moći da se nadmeću u nogometu, rukometu, uličnoj košarci, kao i u igri između dvije vatre i tako pokušati osigurati sebi prolaz na državnu završnicu Sportskih igara mladih, koja će ove godine biti održana u Visokom.
Naša redakcija vam donosi slike sa ovog takmičenja u Sarajevu.

{joomplucat:1022 limit=17|columns=4}