Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Džemat IC-a Hanovi nakon “MEHABBETA ZA ŽENE“ postao bogatiji za dvije sestre koje su stavile hidžab

Okic1U prepunoj omladinskoj prostoriji islamskog centra Hanovi, 30.06.2013. godine, poslije akšam-namaza, bio je uprilićen “MEHABBET ZA ŽENE“, gošća večeri bila je pjesnikinja Ammara Šabić-Langić, koja je govorila o temi: “Kuda me to duša moja vodi”.

Nemoguće je prenijeti sve prelijepe utiske sa druženja i atmosferu u našem džematu. Čast nam je bilo ugostiti našu Ammaru Šabić- Langić pjesnikinju sa stavom i ženu, koja živi islam, a ne samo vjerovanje u njega. Program je započet časnim Kur'anom a.š., a zatim predstavljanjem naše gošće, pa njenim prelijepim predavanjem. Onda smo to sve okončali dovom i zahvalom Onome radi koga smo se i sastale. Predavanje je bilo o duši, ali nismo mogli, a da ne spomenemo i naše Poslanike i žene koje nam trebaju biti uzor kao što je Sara žena Ibrahima a.s.

Svaka noć provedena u veličanju Allaha dž.š.  je lijepa, ali je ova bila posebna, jer naš je džemat postao bogatiji sa još dvije sestre koje su tu noć u Njegovo ime stavile krune na svoje glave, stavile hidžab, svoj ponos i zaštitu.

Nadamo se i radit ćemo inšAllah na tome da ovo ne bude posljednje druženje ovog tipa. Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su odvojili svoje vrijeme i svojim prisustvom učnili naš skup boljim, a i onima koji su imali nijet, ali ih je nešto spriječilo. Pozivamo one koji nisu imali priliku da prisustvuju u našem omladinskom krugu IC Hanovi, da to učine, jer su naša vrata otvorena za insane čistog srca i dobre duše.