Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Taekwondo klub “Bosna” još jednom briljirao

Taekwondo Bosna.jpgU subotu 29.06.2013., godine u Bugojnu održan je memorijalni turnir Tarik Ljubuškić Tare na kojem je učestvovalo 186 takmičara iz 18 klubova i 4 države (Hrvatska, Srbija, Slovenija i Bosna i Hercegovina).
Taekwondo klub Bosna Visoko ove godine je branio titulu prvaka ovog turnira treću godinu za redom i nastupio je sa svoja 32 borca u svim kategorijama (mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori).

Takmičarski tim sa podmlađenom ekipom Taekwondo kluba Bosna i ovoga puta je ostvario izvanredne rezultate na ovom turniru osvojivši 29 medalja (9 zlatnih, 10 srebrenih i 10 bronzanih) te šest pehara za ekipne plasmane kluba. Kao što se i očekivalo podmlađena ekipa Taekwondo kluba Bosna ubjedljivo je zadržala titulu prvaka ovog turnira i ove godine. Poseban uspjeh napravila je takmičarka ovog kluba Džejlana Kovačević koja se borila u juniorskoj konkurenciji i koja je proglašena za najuspješniju juniorku ovog turnira.  Sa ovim nastupom u Bugojnu i zadržanom titulom prvaka ovo je peti nastup Taekwondo kluba Bosna u ovogodišnjoj takmičarskoj sezoni sa kojim je zaokružena ova takmičarska sezona sa pet osvojenih titula prvaka u 2013. godini:
-KUP BIH, VOGOŠĆA 1. MJESTO EKIPNO
-TOMISLAVGRAD, TOMISLAV OPEN 1. MJESTO EKIPNO
-FEDERALNO PRVENSTVO BIH, KAKANJ 1. MJESTO EKIPNO
-FOJNICA, FOJNICA OPEN 1. MJESTO EKIPNO
-BUGOJNO, 1. MJESTO EKIPNO

Sa završenom polugodišnjom takmičarskom sezonom za ovu godinu Taekwondo klub Bosna i dalje ostaje na prvom mjestu svih rang lista Taekwondo saveza Federacije i BiH.
Nakon nastupa u Bugojnu svi članovi Taekwondo kluba Bosna Visoko idu na zasluženi odmor do početka nove sezone u septembru 2013. Ovom prilikom još obavještavamo javnost da će DEMO-TIM Bosna nastupiti na manifestaciji Dani kulture i sporta u Visokom, a o terminu nastupa će biti javnost blagovremeno obavještena.

Uprava i predsjednik Taekwondo kluba Bosna Visoko
Glavni trener Edin Kajević 3 DAN