Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi broj kvartalnog lista ovoga puta pod nazivom #JMBG

damar omladineUdruženje „Damar omladine” obavještava sve svoje  članove i građane Visokog, a posebno mlade, da je izašao novi broj našeg kvartalnog lista ovoga puta pod nazivom #JMBG, a kreirao ga je Klub pravih frajera.

Razlog zbog čega smo ga nazvali #JMBG jeste vijest o bh. bebama rođenim poslije 12. februara 2013. godine, koje ne mogu dobiti matični broj i lične isprave, kao znak podrške protestima za usvajanje zakona o matičnom broju.

Budi frajer klub je produkt projekta „Budi pravi frajer“ koji se bazira na smanjenju vršnjačkog nasilja nad ženama, djevojkama i djevojčicama u partnerstvu sa World Vision.

Ono po čemu je list karakterističan jeste džepni format i informativno–edukativnog je karaktera. Novine će izlaziti kvartalno, besplatne su i moći ćete ih pročitati u svakom kafiću u gradu.

Ono što je odlučio Klub pravih frajera putem lista jeste da informišemo naše mlade u gradu o vršnjačkom nasilju, pojmu nasilja i prevenciji istog.

Tu se nalaze i informacije o aktivnostima Udruženja i Kluba pravih frajera.

Možemo naći nešto i o našem Udruženju i drugim Udruženjima u našem gradu.

 Da bi mladima bilo interesantnije pročitati informaciju na jednom listu odlučili smo se na džepni format i svaki naredni list će biti džepnog formata.

Ono što je interesantno jeste sadržaj koji je napisan ćiriličnim i latiničnim pismom. Naš cilj je vratiti osjećaj ćirilice našem pismu. Tim koji je osmislio ovu ideju će nastaviti bilježiti nove interesantne događaje kako bi mladi bili više informisani o dešavanjima u našem gradu i općini Visoko.