Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

MMS Basketball Challenge

mmsOstale je manje od tri sedmice do početka prvog festivala umjetnosti i kreacije MANY MAN SHOW u Visokom. Umjetnost i kreacija se nalaze u mnogim aktivnostima koje ponekad i ne gledamo na taj način. Kada bolje razmislimo sport pratimo i volimo zbog kreacije ali i umjetnosti. Sport je psiho-fizička aktivnost koja pomaže da održimo tijelo i um zdravim i funkcionalnim i uči nas da pobjeđujemo i gubimo. Uči nas kako da se natječemo i stremimo ka pobjedi a opet nas uči kako pobjeda nije dobra po svaku cijenu. Sport nas odgaja i pokušava učiniti boljim ljudima. Košarka je sport koji balansira u korištenju psihičke i fizičke sposobnosti i ima jako mnogo prostora za primjenu kreacije ali i umjetnosti unutar same igre. Baš zbog toga smo, ove godine, u naš festival uvrstili i basketball turnir.

Ovo je poziv za sve zdrave i sposobne osobe, starosti (mladosti) od 15- pa dok im um i tijelo dozvoljavaju,  da učestvuju na MMS BASKETBALL CHALLENGE-u koji će biti održan 23.6.2013. godine u sklopu prvog MANY MAN SHOW festivala umjetnosti i kreacije u Visokom.

Sve što je potrebno jeste da prijavite svoju ekipu na e-mail:  eneshodzic6@gmail.com ili na broj +387 62 77 16 08 (Kontakt osoba: Enes Hodžić).

Turnir će se igrati po sistemu 3 na 3 uz standardna street basket pravila, a svaka ekipa će imati pravo da prijavi po jednog igrača iz svojih redova za 3-point shoot out challenge. U zavisnosti od broja prijavljenih ekipa bit će napravljen i nagradni fond od kotizacije koju će plaćati svaka ekipa, a koja će iznositi 5KM po jednom igraču. (Napomena: Svaka ekipa može prijaviti i više od 3 igraća koje će koristiti kao izmjene tokom meča.)
Još jednom pozivamo vas, prijavite se i budite i vidio dio ovog spektakla i osvojite vrijedne nagrade.

MANY MAN SHOW  dolazi.

MMS