Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi uspjesi Taekwondo kluba “Bosna”

tekvando1U subotu (06.01.2013.godine) U sportskoj dvorani u Fojnici održan je 16.međunarodni Taekwondo turnir Fojnica Open 2013. Učešće je uzelo 220 takmičara iz 23 kluba iz Bosne i Hercegovine,Hrvatske i Slovenije. Takmičenje je održano u borbama na tri borilišta u konkurenciji: mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori. Pokrovitelj turnira bio je Federalni Taekwondo savez BiH  i Ministarstvo obrazovanja,nauke,kulture i sporta SBK.

Taekwondo klub „Bosna“ Visoko na ovom Takmičenju nastupio je sa svoja 34 takmičara predvođena glavnim trenerom Edinom Kajevićem Kajom i asistentima Asmirom Ohranom i Alminom Kajevićem. Izvanredan rezultat ostvaren je u svim starosnim kategorijama, dok su  borci ovog kluba pokazali veliki stepen  tehničke i kondicione pripremljenosti za ovo takmičenje.  U ukupnom zbiru bodova Taekwondo klub „Bosna“ Visoko osvojio je 123 boda kao prvoplasirani dok je drugo plasirani Taekwondo klub „Magone- Koriyo“ Livno-Tomislavgrad  imao 88 bodova.

 Takmičari Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko osvojili su ukupno 27 medalja: 9 zlatnih,10 srebrenih i 8 bronzanih osim toga osvojeno je 5 pehara za ukupne ekipne plasname kluba.

Za najboljeg borca u seniorskoj konkurenciji proglašen je Almin Kajević iz Taekwondo kluba Bosna“ Visoko koji je u polufinalnoj i finalnoj borbi za protivnike imao reprezentativce  Republike Hrvatske. Polufinalnu borbu Almin Kajević je riješio u svoju korist sa velikom bodovnom razlikom dok je finalnu borbu riješio tehničkim nokautom svog protivnika. Ova finalna borba bila je ujedno završna i najatraktivnija borba ovog takmičenja.  

Predsjednik Taekwondo kluba „Bosna“ Visoko i glavni trener Edin Kajević zahvaljuje se svojim borcima na nesebičnoj borbenosti i osvojenom vrhunskom rezultatu i naglašava da će se 15 juna održati polaganje za veće pojeseve u klubu a sljedeći nastup je memorijalni turnir „Tarik Ljubuškić-Tare“ u Bogojnu 29.06.2013. gdje će borci Bosne  braniti trogodišnju titulu prvaka za redom.