Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Potpisivanje ugovora i primopredaja donacija

ermin dlakic amra babicDanas je upriličeno potpisivanje dva ugovora između Općine Visoko i JKP «Visočica» Visoko čime su stavljene u funkciju dvije donacije koje su pristigle u proteklom periodu na adresu Općine Visoko.

Prvi ugovor koji je potpisan, tiče se korištenja 950 posuda za odlaganje smeća koje je donirala Švedska međunarodna agencija za razvoj SIDA krajem 2011. godine a biti će stavljene na raspolaganje građanima mjesnih zajednica Arnautovići, Topuzovo Polje, Buci, Kralupi i Goduša.

Drugi ugovor koji je potpisan između Općine Visoko i JKP «Visočica» vezan je za donaciju Vlade Republike Turske koja je donirala tri komunalna vozila za odvoz smeća početkom 2013. godine.

Općinska načelnica Amra Babić, izrazila je svoje zadovoljstvo današnjim događajem te istakla kako potpisivanje ovih ugovora jeste: «značajno po pitanju povećanja kapaciteta našeg javnog preduzeća, a isto tako značajno je i za proširenje plana odvoza smeća s područja većeg nego što se do sada radi. Također, ovo predstavlja jedan konkretan primjer reforme javnog sektora i jačanje usluga građanima koje će se dešavati u budućnosti što i jeste smisao reforme javnog sektora.» – naznačila je Općinska načelnica Amra Babić

Direktor JKP «Visočica» Ermin Dlakić, zahvalio se Općinskoj načelnici na osiguravanju ove vrijedne donacije od Vlade Republike Turske kao i svima drugima koji su sudjelovali u njenoj realizaciji.