Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

„Probudi se, pokreni se“ – „Muzej + kreativnost = Društvena promjena“

probudi se pokreni se damarUdruženje „Damar omladine“  i Zavičajni muzej „Visoko“, pod pokroviteljstvom ICOM-a,  pozivaju Vas  na svečano otvaranje izložbe „Probudi se, pokreni se“ – „Muzej + kreativnost = Društvena promjena“ koja je  upriličena povodom Međunarodnog dana muzeja i Evropske noći muzeja. Izložba će biti postavljena u Zavičajnom muzeju 18.05.2013. godine u  23h. Izložba već četvrtu godinu zaredom okuplja mlade talente našega grada s ciljem što veće promocije kulture, umjetnosti i omladinskog aktivizma, stoga svim posjetiteljima obećavamo nesvakidašnju simbiozu kreativnosti i mašte.

U nedjelju, 19.05.2013. godine, u 15h, u prostorijama Zavičajnog muzeja „Visoko“ održat će se i radionica, “Ponjava – replika kulturnog dobar Bosne i Hercegovine kao suvenir” koju će voditi Prof. Dr. Amila Smajović – Pozder, predsjednica Udruženja za zaštitu bosanskog čilima.  

Pozivamo sve sugrađane i znatiželjne da se sutra pridruže otvorenju izložbe, ali i radionici te na taj način postanu aktivni sudionik stvaranja prekrasnih ćilima, ali i očuvanja naše bogate tradicije.

Svi ste dobro došli!