Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Počeli radovi na uređenju harema Bijele džamije

bijela dzamija harem radovi1Omladinski krug MIZ Visoko će i ove godine, u sklopu svojih redovnih ramazanskih aktivnosti, organizovati klanjanje teravih namaza na otvorenom, tačnije u haremu Bijele džamije. Nakon prošlogodišnje adaptacije harema koju su radili isključivo članovi omladinskog kruga MIZ Visoko te uspjeli isti prilagoditi obavljanju teravih namaza na otvorenom, ove godine je odlučeno da se uređenju harema pristupi puno šire i ozbiljnije.

Od danas, 16.05.2013. godine počeli su intenzivni radovi koji obuhvataju skidanje sloja postojeće zemlje, nakon čega će se posuti novi sloj zemlje debljine 20 cm i zasaditi nova trava.Ovo je i prva veća adaptacija ovog harema koji je i najveći od svih postojećih na našoj općini, a cilj je da se stvori jedan lijep ambijent u kojem će uživati svi oni koji se odluče da u vrućim ljetnim noćima klanjaju teravih namaz u Bijeloj džamiji.       

Posebno nam je drago da su vrijednost ovog projekta prepoznale visočke firme ASFALTGRADNJA d.o.o Visoko, koja je i izvođač radova, VISOKOGAS I BIOS kao i to da je ovo isključivo ideja omladine, članova omladinskog kruga MIZ Visoko, koji su i ovoga puta pritekli u pomoć za sve one dodatne radove koje ne mogu uraditi same mašine.

Omladinski krug MIZ Visoko se ovim putem zahvaljuje Asfaltgradnji d.o.o Visoko, VISOKOGAS.u i BIOS.u koji su u sklopu svojih mogućnosti pomogli ovaj projekat, kao i koordinatoru MIZ Visoko hfz. Edinu ef. Bukvi koji je svojim angažamanom olakšao organizaciju ove akcije. Takođe se zahvaljujemo svim medijima koji pomno prate naš rad i time promovišu našu ideju da budemo zdravo i moralno društvo koje se odgaja u duhu naše plemenite vjere.

Esselamu – aleykum

{joomplucat:938 limit=20|columns=4}