Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Gabela podnio ostavku, Kurdija vodi ekipu u Sanskom Mostu

nkbosna crnaDanas je u prostorijama Nogometnog kluba  “Bosna” održan hitan sastanak Upravnog odbora kluba koji je sazvao podpredsjednik Upravnog odbora Ahmet Kurspahić a kojem su pored njega prisustvovali: Hajlovac Adis, Hadžijakupović Ferid, Hindija Mirzet i Muzaferija Edin – članovi UO,  te Ištuk Ivo i Kurdija Avdo – treneri, Andrić Ivica i Frljak Muris. Na sastanku je razmatrana teška, gotovo bezizlazna situacija u klubu te su usvojeni zaključci i određene smjernice:

– Usvaja se neopoziva ostavka v.d. predsjednika Mirsada Gabele, koji je istu jutros dostavio Upravnom odboru u pisanoj formi.

– Svi članovi  Upravnog odbora podnose ostavke na pozicije u Upravnom odboru

Upravni odbor u ostavci, odnosno tehničkom mandatu će obezbjediti uslove za putovanje u Sanski Most i odigravanje prvenstvene utakmice 26 kola Prve lige FBiH protiv NK “Podgrmeč” koja je na programu 18.05.2013 godine u Sanskom Mostu.Pored utakmice prvog tima, bit če obezbjeđene finansije za plačanje službenih lica za prvenstvene utakmice juniroa i kadeta koje su na programu 19.05.2013 godine na gradskom stadionu Luke, a ovom prilikom apelujemo na rukovodstvo Elektroprivrede da uključi struju na gradskom stadionu u vrijeme odigravanja utakmice. Ekipu će u Sanskom Mostu voditi Kurdija Avdo, dok je Ivo Ištuk, koji je podnio ostavku na mjesto Šefa stručnog štaba, izrazio spremnost da vodi i nadzire trenažni proces ekipe do kraja prvenstva. Također je obavljen razgovor sa većinom igrača koji su svjesni i razumiju probleme u klubu te su izrazili želju i spremnost da pomognu klubu da izbori opstanak u ligi ukoliko njihovo opredjeljene podrži Općinska administracija i privreda grada. U ponedjeljak će biti zatražen sastanak sa Općinskom načelnicom, u cilju informisanja i iznalaženja rješenja za probleme u radu NK Bosna Visoko.

Ono što je bitno napomenuti jeste da Bosna do kraja prvenstva ima povoljan raspored u odnosu na direktne konkurente za napuštanje ovog ranga takmičenja.  Ukoliko se desi da Bosna nakon ove subote ne odigra svoje prvenstvene utakmice, u skladu sa pravilima ekipa bi mogla biti kažnjena finansijski te izbačena u zadnji rang takmičenja, odnosno u Kantonalnu ligu ZDK. Apelujemo na Općinsku načelnicu i sve ljubitelje nogometa koji mogu pomoči našem klubu makar i simbolično, da to bez oklijevanja učine kako nakon ispadanja rukometaša u niži rang takmičenja ista sudbina nebi zadesila i visočke nogometaše, a napominjemo da je riječ o neznatnim sredstvima za ovaj cilj. Upravni odbor NK Bosna u ostavci- tehničkom mandatu je spreman i dalje pomagati NK Bosna u borbi za opstanak ukoliko grad pokaže interes a ovim putem izražava žaljenje što se ovo dešava u vrijeme kada se okupljaju pozitivne snage Visokog, okupljene oko projekta “Prijatelji za Mladost Visokog”, te se nada da neće doći do gore navedene situacije i da ćemo svi skupa 29.05. između ostalog proslaviti i opstanak Bosne u prvoj ligi Federacije.

Upravni odbor NK Bosna – u ostavci