Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Visočanka Jasna Ivetić, finalistkinja Izbora za Miss Earth BiH 2013.

altIako rođena i odrasla u Novom Sadu, Jasna Ivetić, jedna od pet finalistkinja Izbora za Miss Earth BiH 2013. odlučila se na jednu zaistu veliku i neobičnu promjenu, a ta promjena je značila preseljenje iz Novog Sada u Visoko. Ova 21-ogodišnja ljepotica odnedavno ima i bh.državljanstvo, a adresa prebivališta joj je u Visokom. – Još od ranog djetinjstva vezana sam za Bosnu i Visoko. U Visokom sam provodila raspuste i prosto na prvu sam se zaljubila u ovaj mali, lijepi gradić. Završetkom srednje škole napravila sam veliku i po meni jako hrabru odluku – odluku da se preselim u Bosnu i ovdje nastavim i školovanje, ali i život. Uslijedio je i konkurs za Izbor Miss Earth BiH 2013. na koji sam odlučila da se prijavim i evo sad sam tu gdje jesam, među pet finalistkinja. – počinje svoju zanimljivu priču Jasna Ivetić. Pripreme za Izbor nisu bile baš lake, a prva prepreka je bio višak kilograma. – Na prvom predizboru sam se pojavila nespremna, sa viškom kilograma i manjkom samopouzdanja. Tada sam odlučila da treninzima smanjim broj kilograma da bih mogla učestvovati u glavnom izboru, a sudbina je htjela da upravo u Aikido klubu „Agatsu” u Visokom upoznam i svog sadašnjeg dečka, koji mi je u to vrijeme bio trener i radio sa mnom vježbe uz pomoć kojih sam smanjila broj kilograma, podigla samopouzdanje i uspjela ući u finalni izbor. – s osmijehom govori Jasna.

Za kratko vrijeme provedeno u Visokom, ova uvijek nasmijana ljepotica je sklopila i mnoštvo novih poznanstava, a upoznala i mnogo dragih prijatelja. Iako je razlika između Novog Sada i Visokog ogromna, Jasna kaže da je u Visokom sretna i da je pronašla sebe. – Iako je Novi Sad mnogo veći od Visokog ja sam ovdje pronašla sebe i to je onaj osjećaj kad znaš gdje pripadaš, a ja pripadam ovdje. Mentalitet ljudi je malo drugačiji, ali uz pomoć prijatelja i dečka brzo sam se uklopila u novu sredinu i stekla brojna poznanstva i brojne prijatelje koji me čine sretnom i zadovoljnom.

Na kraju razgovora vratit ćemo se ponovo Izboru za Miss Earth BiH 2013. – Mislim da sam napravila veliki uspjeh plasmanom među pet finalistkinja. Izbor Miss Earth je međunarodnog karaktera te se održava prema zaštićenoj licenci i spada među 3 najveća i najpoznatija svjetska izbora ljepote: MISS World, MISS Universe, MISS Earth. Odlikuje ga vrhunska organizacija i jaka konkurencija takmičarki prema ocjeni međunarodnih stručnjaka. Izbor se razlikuje od drugih izbora jer kao i sam naziv Miss planete Zemlje,  uključuje zaštitu naše planete i svega što je na njoj. Na ovom izboru ne gleda se samo ljepota, traži se kompletna ličnost osobe, a to me je i najviše privuklo. San svake djevojke je pobjeda, tako da i ja sanjam pobjedu, međutim koja god od nas pet pobijedi, mislim da će to biti zasluženo. – riječi su Jasne Ivetić. Na kraju nam je Jasna otkrila i šta je to čime se namjerava baviti u budućnosti. – U svakodnevnom životu ja sam prije svega studentica, studiram sanitarni inžinjering, a tri godine sam se bavila i glumom. Fakultet i hobiji koje imam nisu baš povezani i slični, ali na prvom mjestu mi je fakultet koji želim da završim na vrijeme. Kroz ovaj Izbor zavoljela sam i modeling tako da bih se i time voljela baviti u budućnosti, a iako sam po godinama još uvijek jako mlada, moram vam reći da mi je glavni hobi kuhanje. U kuhinji provodim mnogo slobodnog vremena, a ono što pripremim svaki put bude drugačije, ali i iznenadi osobe za koje pripremam. Osim kuhanja ljubitelj sam sporta, treninga, prirode, a ovim putem moram da se zahvalim trenerima i osoblju Aikido kluba „Agatsu” koji su me pripremali za ovaj Izbor. Što se tiče izbora ljepote, moja poruka djevojkama koje smatraju da imaju kvalitete za izbor, jeste da se prijave, jer je to jedno nevjerovatno iskustvo koje je u životu jako teško doživjeti. – istakla je na kraju razgovora, Visočanka Jasna Ivetić, finalistkinja Izbora za Miss Earth BiH 2013.

Ono što je bitno spomenuti jeste svakako i način glasanja, a za Jasnu možete glasati klikom na sljedeći link:  https://apps.facebook.com/my-polls/missearthbih2013?app_data=15

 

Ili direktno preko linka:  http://www.missearthbih.com/voting/

{joomplucat:916 limit=36|columns=4}