Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Posljednjeg takmičarskog dana bit će izvedena predstava “Tvrdica” Teatra Total

Danas, petog i posljednjeg takmičarskog dana 11. festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, koji je počeo 22. aprila, od 18 sati bit će prikazane tri predstave.

Kulturna scena Male stvari iz Trebinja izvest će predstavu “One su htjele nešto sasvim drugo”, Gimnazija Ljubuški nastupa sa predstavom “Bajka o EU”, a Teatar Total iz Visokog predstavlja se predstavom “Tvrdica”

Sinoć, Bosansko pozorište Tešanj izvelo je predstavu “Mušica”, Gimnazija Banja Luka predstavu “Jezičke igre u Veneciji”, a učenici KŠC Sv.Pavao, Opća gimnazija Zenica predstavili su se predstavom “Moj život – budućnost”. 

Festival se završava u subotu 27. aprila u 20 sati, kada će stručni žiri u sastavu Muhamed Hamica Nametak, Ivana Soldar i Igor Vidačković proglasiti najuspješnije predstave i glumce. 

Za šest dana festivala publika je mogla vidjeti 18 predstava iz 14 bosanskohercegovačkih gradova, a to su Doboj, Ljubuški, Visoko, Bugojno, Tuzla, Zenica, Trebinje, Vitez, Sarajevo, Tešanj, Bihać, Konjic, Banja Luka i Čelić.