Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Eniz Babić: “Ministar Trhulj je obećao da će uprava i nadzorni odbor KTK biti smijenjeni”

Minstar energetike, rudarstva i industrije Federacije BiH Erdal Trhulj obećao je da će uprava i nadzorni odbor Kožarsko-tekstilnog kombinata (KTK) iz Visokog biti smijenjeni i da će od ponedjeljka pristupiti traženju novog menadžmenta, rekao je novinarima nakon sastanka sa ministrom predsjednik Štrajkačkog odbora radnika KTK Visoko Eniz Babić.

Prema njegovim riječima, ministar Trhulj je obećao da će na sljedećoj sjednici Vlade FBiH tražiti rješenje za uvezivanje staža za 32 radnika KTK Visoko. “Predočili smo mu planove za privatizaciju dvije tehničko-tehnološke cjeline KTK Visoko i imena investitora koja su zainteresirani, što je ministar Trhulj pozdravio i kazao da će se zalagati da privatizacija bude uspješno realizirana kako bi mogle biti izmirene ostale obaveze prema radnicima ovog preduzeća”, kazao je Babić.

Predstavnici Štrajkačkog odbora su predstavili su radnicima rezultate sastanka u Vladi Federacije, koji radnike, njih oko 250, nisu zadovoljili i oni nastavljaju proteste ispred zgrade Vlade. Ministar Trhulj trebao bi se uskoro obratiti radnicima.