Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Obavijest za medije

ekologikaPoštovani,

Dana 22. marta 2013. godine simbolično kao izraz poštivanja “Svjetskog dana zaštite voda“ održano je Općinsko takmičenje iz ekologije za učenike naših srednjih škola. Rezultati takmičenja kao i proglašenje najboljih predstavljeno je istog dana u Velikoj Sali Općine. Ovim putem obavještavamo javnost da je generalni pokrovitelj ovog takmičenja Prevent Leather d.o.o. Visoko danas, 26. marta, prebacio potrebna novčana sredstva na račun Udruženja kako bi ista mogla biti dodijeljena pobjednicima u ovom takmičenju, u sljedećem iznosu:

 

1. Gimnazija Visoko u iznosu od 800,00 KM
2. Franjevačka Klasična Gimnazija u iznosu od 450,00 KM
3. MSŠ Hazim Šabanović u iznosu od 300,00 KM
Ukupna vrijednost ove manifestacije iznosila je 2.200,00 KM. Svi učesnici  ovog takmičenja pokazali su izuzetan angažman i kreativnost, te su pored pokazanih znanja iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine uspješno identifikovali neke od vrlo važnih ekoloških nedostataka lokalne sredine kojoj pripadaju. Dodjela ovih sredstava bit će upriličena u narednom periodu, a škole dobitnice će na osnovu dodijeljenih sredstava biti dužne dostaviti izvještaj o realizaciji dijela projektne ideje koju su predstavili na ovom takmičenju.
Više o samom takmičenju možete pogledati na stranici facebook.com/ekologikavisoko gdje se nalaze i rezultati takmičenja.

s.r Elvedin Šabanović dipl.ing. voditelj projekta
S poštovanjem!