Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pomodarstvo: Bivši papa u SDA?

altNakon konklave i izbora novog poglavara Vatikana, medijske agencije su se upustile u obimne špekulacije kako će bivši nasljednik sv. Petra nastaviti svoj život. Ipak, zadnja vijest je po senzacionalnosti premašila sve prethodne špekulacije, nagovijestivši da će bivši čuvar svete stolice papa Benedikt XVI uploviti u političke vode i to nigdje drugdje do u malom gradiću u Bosni i Hercegovini, Visokom.

Saznajemo da se Benedikt planira učlaniti u SDA OO Visoko i pojačati momentum te lokalne partije, koja je zadnjih dana imala ogroman priliv novih članova. Bliski izvori bivšem ocu svih katolika prenose da je Benedikt rekao:”Učlanit ću se u SDA, da nakon vijećnika Frljka, Zerdo i Halilović i ja svojim iskustvom doprinesem naporima SDA OO Visoko da okrenu stvari na bolje.”

Da li je ovo tek medijski gaf, bezobrazna špekulacija ili pokušaj “neslane” šale, vrijeme će pokazati. Ali jasno je da je SDA snaga BIH, te da njihov visočki redizajn svakim danom privlaći sve veći broj ljudi koji žele pomoći.

(Svaka sličnost sa stvarnim likovima je slučajna)