Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Enes Skopljak: Reprezentacija je uvijek motiv više, i sveta obaveza

altEnes Skopljak mlado 19-o godišnje lijevo krilo visočke Bosne Prevent, pravo je osvježenje visočke ekipe u ovoj sezoni, a i na rukometnoj sceni naše zemlje. Enes je drugi strijelac Bosne Prevent, odmah iza Mirze Hurema. Svojim sjajnim igrama ove sezone Enes Skopljak je zaslužio i poziv selektor juniorske reprezentacije, koji mu kako kaže mnogo znači, a sa Bosnom Prevent kaže ubijeđen je ove sezone u opstanak. 

 

 

“Vjerujem da se trud dosada isplatio, i da ću opravdati ukazano povjerenje selektora. A i inače reprezentacije je za mene uvijek motiv više i sveta obaveza, jer nema ljepšeg osjećaja nego izaći na teren u dresu sa državnim grbom. I smataram jako bitnim što se reprezenntacija okuplja svaki mjesec, a meč sa Srbijom u aprilu će zaigurno pokazati snagu naše reprezentacije, i koliko smo spremni za Svjetsko prvenstvo. Što se mene tiče ja ću dati sve da zadržim status reprezentativca i da ostanem u rosteru igrača za Svjetsko prventsvo. “- govori Skopljak

 

“Kada je u pitanju Bosna Prevent, najiskrenije vjerujem da ćemo uspjeti izboriti opstanak. Imamo dobru ekipu, i vjerujem da ćemo svojim igrama i zalaganjem do kraja obezbijediti opstanak u društvu najboljih, a i raspored nam do kraja ide na ruku u odnosu na ostale ekipe. Nadam se samo da neće biti nekih radnji iza kulisa i na štetu Bosne Prevent.” – rekao je Enes Skopljak.