Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dug Vlade ZDK prema RMK Prometu preko 900.000KM

Dugovanja Vlade Zeničko dobojskog kantona prema preduzeću „RMK Promet“ Zenica, po osnovu korištenja prostora u zgradi ovog preduzeća, dostigla su iznos od preko 900.000 konvertibilnih maraka, što je 18 mjesečnih rata, potvrdio je direktor „RMK Promet“, Mustafa Burek.

“Imamo razumijevanje za teškoće u punjenju kantonalnog budžeta i svjesni smo da je nemoguće odmah u cijelosti naplatiti ova sredstva, ali smo spremni na dogovor o načinu i dinamici izmirenja”, pojasnio je Burek.

Prema njegovim riječima, uprkos svemu, „RMK Promet“ je do sada uredno izmirivao obaveze prema državi, uključujući PDV, doprinose na PIO, obaveze prema dobavljačima i bankama, kao i plate za 43 zaposlena.

Vlada ZDK vlasnik je 60 posto dioničkog kapitala u „RMK Promet“.

Zvaničnici Vlade danas nisu bili spremni detaljnije govoriti o dugu prema „RMK Prometu“ i mogućim rješenjima. Ministar privrede, Džemil Ugarak je potvrdio postojanje duga, ali, kako kaže, pare nisu u resoru na čijem je čelu.

Vlada je na posljednjoj sjednici razmatrala Informaciju koja tretira dostignuti dug po osnovu kirije prema „RMK Prometu“, ali bez konkretnog zaključka.

RTV Zenica/Visoko.co.ba