Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dinka Omanović je nova šefica Kabineta općinske načelnice

alt

Kao vijećnica Općinskog vijeća javno je iznosila niz argumentiranih činjenica koje ukazuju na zapošljavanje putem rodbinskih veza, netransparentnost i generalnu nezakonitost u radu organa Općine Visoko. Primjeri koje je navodila nisu jedini i svi su dovoljno govorili o uvezanosti pripadnika više političkih opcija vođenih zajedničkim ciljem ostvarivanje ličnih interesa. Podsjećala je na slučajeve zapošljavanja po rodbinskoj liniji, a na teret poreskih obveznika. Sve je to radila u periodu 2008-2012. godina vrijedna Dinka Omanović.

Nakon što je implementacijom lokalnih izbora ponovo obnovila vijećnički mandat za period 2012-2016. godina, a istog se odmah nakon toga i odrekla u korist narednog sa liste svoje stranke, vrijedna i iznimno društveno angažovana Dinka Omanović provela je vrijeme u zgradi Općine sa nedefinisanim statusom za širu javnost. Iako nije vijećnica, redovno se pojavljivala na svim sjednicama OV Visoko, kao i u drugim aktivnostima izvršne vlasti. Naveliko se priča o novoj sistematizaciji u zgradi Općine Visoko i dok javnost čeka rezultate te sistematizacije i kriterije prema kojima će biti napravljena, sasvim slučajno iz jednog zvaničnog emaila koji smo dobili iz Općine Visoko saznali smo da je novo radno mjesto Dinke Omanović “Šef kabineta Općinske načelnice”.

Novo radno mjesto Dinke Omanović ekvivalentno je mjestu i funkciji koju je ranije u mandatu Muniba Alibegovića obnašao Emir Fejzović, također kolega iz stranke koji je bio dijelom društvenog angažmana Dinke Omanović prilikom neposrednog obraćanja biračima od 03.10.2012.godine. Ovim putem upućujemo iskrene čestitke Dinki Omanović na novom radnom mjestu uz nadu da će ostati dosljednja svom ranijem političkom angažmanu u interesu građana i šire zajednice koji se podudara i sa našim sloganom “Visoko iznad svega”.

“SDA kao najveća politička stranka zalagat će se da Općina kao institucija vlasti mora spriječiti korupciju i to sve oblike do kojih dolazi zloupotrebom položaja i nedovoljno definisanim zakonskim i podzakonskim propisima u oblasti javnih nabavki, dodjele zemlje  za izgradnju objekata, dodjele sredstava iz granta nevladinih organizacija, dodjele stipendija i zapošljavanja.

Moja poruka: Glasajte za one koji su spremni da javno osude, spriječe i sankcionišu pojavu svih oblika korupcije i nepotizma. Pružite šansu novim snagama SDA da osiguraju pravednije, prosperitetnije i ljepše Visoko.”  (Dinka Omanović, 03.10.2012)