Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Predstavnici USAID-a u sjedištu ZDK pred održavanje konferencije

altPremijer Fikret Plevljak razgovarao je u srijedu sa Džeraldom Mejermenom (Gerald Meyerman), šefom projekta za razvoj pravosuđa u USAID-ovom projektu podrške razvoju sektora pravde II, Nikolasom Menfildom (Nicolas Mansfield), direktorom pravnih programa njujorške firme East-West Management Institute i Muhamedom Sušićem, višim savjetnikom za razvoj pravosuđa u USAID-ovom projektu podrške razvoju sektora pravde II o pripremama za zajedničku konferenciju koja će se u petak održati u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona.

Konferencija na temu „Mogućnosti pravnog sektora za poboljšanje ambijenta za unaprjeđenje domaćih i stranih ulaganja“ će okupiti preko 50 predstavnika privrednih subjekata, finansijskih i državnih institucija, udruženja privrednika, poslodavaca, sindikata, te predstavnika organizacija Međunarodne zajednice. Razgovarat će se o reguliranju pravnog sektora što bi trebalo pojednostaviti poslovanje kompanija u ZDK.

-Nama je veoma važno da Konferencija uspije jer želimo pokazati da oni koji stvaraju novu vrijednost stvaraju profit i pune budžet imaju mogućnost, u prisustvu predstavnika pravosuđa, da istaknu barijere u privređivanju. Mala i srednja preduzeća nemaju potrebni ambijent za realno povećanje poslovanja, a na nama je da učinimo stabilnom sveopću situaciju u Zeničko-dobojskom kantonu, istakao je premijer Plevljak.