Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pridružite nam se u emisiji ZMBT sljedećeg petka

altNakon uspješno provedene ovosedmične akcije “Glasaj za Adnana – glasaj za Visoko”, u režiji Udruženja građana “Doktori & Čarobnjaci”, mi kao Udruženje pozivamo i ove sedmice građane da se priključe ovoj akciji podrške mladima i promoviranja Visokog. Ono što je i u protekloj sedmici bila zamisao, jeste da se građani Visokog uključe u akciju podrške našem mladom sugrađaninu koji učestvuje u popularnom showu Hayat TV-a, Zvijezda možeš biti ti, i to na taj način da svi, na broj 096/230-002, glasaju za našeg sugrađanina i time daju prijeko potrebnu podršku ovom mladom i talentovanom umjetniku za daljnje učešće u ovom show-u, a samim tim da daju i podršku našem gradu, kojeg Adnan na veoma lijep način promovira u svijetu.
Ono što je bilo zanimljivo jeste da su ovog petka u emisiji Hayat TV-a prisustvovali i članovi UG “Doktori i Čarobnjaci” koji su dali svojevrsnu podršku Adnanu te time poslali jasnu poruku da stoje iza rada ovog visočkog umjetnika i podržavaju njegovu želju za promovisanjem Visokog na taj način. Na kraju su mladi, koji su se u velikom broju pridružili ovoj akciji i posjetili WOG-centar, komentirali ovu akciju, uz veoma pozitivne kritike, kazavši kako je lijepo bilo biti dio nečega što promoviše Visokog, kako je lijepo bilo biti dio ovog malog svijeta koji podržava i okuplja mlade, a na kraju i biti dio onih ljudi koji istinski podržavaju ovog mladića i koji još uvijek žive za ono što se zove Visoko i visočka raja, sa velikim naglaskom na jedan od ciljeva i slogana UG “Doktori & Čarobnjaci”, koji glasi: “Visoko iznad svega”. Po završetku emisije naša ekipa, “Doktora & Čarobnjaka”, uputila se i pred kuću ovog mladog umjetnika te smo na nama svojevrstan način dali podršku njegovim roditeljima koji su nam se zahvalili, kazali su prisutni mladići i djevojke, koji su uživali u euforiji ove akcije. Ono što je još zanimljivo je da smo, po završetku našeg mini putovanja, dobili i pozitivne kritike i pozdrave iz inostranstva, gdje su naši prijatelji iz Turske kazali kako im je tako lijepo i drago bilo vidjeti na TV-u, tako daleko od kuće, mlade iz Visokog koji promovišu i žive jedan san zvani Visoko iznad svega.
Stoga smo odlučili da u okviru ove akcije pozovemo sve mlade, a posebno “Doktore & Čarobnjake”, da nam se sljedeće sedmice pridruže na našem putovanju u WOG-centar u Vogošću te podrže našeg Adnana. Prevoz će biti obezbijeđen od strane “Doktora & Čarobnjaka” i sve što je potrebno jeste da se prijave kod PR-a Udruženja, Enesa Hodžića, na facebook profil ili na broj 062/771-608, najkasnije do ponedjeljka, 14. januara, do 18:00 sati. Živeći naš san i popravljajući ono što je pokvareno i porušeno tokom godina, naše Udruženje želi da pošalje jasnu poruku da još uvijek u Visočanima leži visočki duh veseljaka koji čuvaju i podržavaju jedni druge. Stoga pozivamo vas sve da se uključite u akciju našeg Udruženja i glasate Adnana, a time glasate i za Visoko te nam se pridružite na putu u Vogošću sljedeće sedmice. Budimo svi dio sna koji stavlja Visoko iznad svega.

Uprava Udruženja “Doktori & Čarobnjaci”