Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Glasaj za Adnana – glasaj za Visoko

Nakon nekoliko uspješno provedenih akcija, Udruženje građana “Doktori & Čarobnjaci” odlučiloje i ovaj put pokrenuti jednu akciju, koja za cilj ima pomoć jednom mladom umjetniku iz Visokog, a riječ je o Adnanu Koljenoviću. Naime, kako je javnost već upoznata, Adnan je član UG “Doktori & Čarobnjaci” koji se već dugi niz godina bavi muzikom i promovisanjem muzičkih vrijednosti, za što je osvajao brojna priznanja i nagrade na takmičenjima širom BiH, a trenutno je jedan od takmičara popularnog show-a Hayat TV, “Zvijezda možeš biti ti”. No, kako to inače biva, presudna uloga u ovakvim vrstama emisija je publika, pa tako publika bira, uz ocjene stručnog žirija, kandidate koji će proći u sljedeći krug takmičenja. Iako je Adnan vrstan pjevač i bilježi odlične rezultate, što se odrazilo i na ocjene stručnog žirija koje su veoma visoke, ono što je Adnana u prošlosedmičnoj emisiji dovelo do ruba ispadanja jeste televoting, tj. glasovi publike, koji su, za razliku od drugih takmičara, kod Adnana u veoma malom broju. Zbog toga naše udruženje se odlučilo na jednu ovakvu akciju, odnosno pokretanje javnog mnijenja koje želi da pomogne našim sugrađanima. Jedinstvena akcija pod nazivom “Glasaj za Adnana – glasaj za Visoko” je jedan vid solidarnosti i pomoći svim mladima sa općine Visoko koji rade nešto korisno i na taj način, svojevrsno, reprezentuju sam grad Visoko.

Zamisao cijele akcije jeste da se prikupi novac za plaćanje telefonskih računa onih članova udruženja koji će glasati sa svog telefona, odnosno mobilnog aparata, zbog toga jer jedan poziv, odnosno jedan glas, košta 0.50KM + PDV.
Stoga pozivamo sve, prvenstveno članove i prijatelje Udruženja, a zatim i sve građane Visokog da se priključe ovoj akciji te doniraju određena novčana sredstva za ovaj mali projekat podrške našem sugrađaninu. Svi oni koji su u mogućnosti i koji žele pomoći, mogu to učiniti tako što će novac predati kod Nedžada Vile (ul. Skopljaka br. 20), svakim radnim danom ili slanjem kredita na broj 062/771-608. Također pozivamo sve građane da i sami glasaju za Adnana, a to mogu učiniti pozivom na broj 096/230-002.
Odazovimo se svi ovoj akciji i pomozimo našem mladom sugrađaninu da pobijedi na ovom takmičenju te na taj način predstavi grad Visoko u pravom svjetlu.

Uprava Udruženja “Doktori & Čarobnjaci”