Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uzeir Maslo na Emiratesu

Uzeir Maslo nekadašnji rukometaš visočke Bosne, a u jednom dijelu svoje aktivne karijere i nogometaš Bosne, nakon završetka profesionalnog bavljenja sportom život je nastavio u Kristianstadu (Švedska). Prije nekoliko dana Uzeiru se ispunila u višegodišnja želja da prisustvuje jednoj od utakmica Arsenala u Premijer ligi Engleske.

– “Sa suprugom sam bio u Londonu na dočeku Nove Godine, preko interneta sam uspio da rezervišem kartu za utakmicu između Arsenala i Newcastla. Imao sam sreću da gledam veliku utakmicu i pobjedu tima za koji navijam od 7:3. Prilikom odlaska na utakmicu ponio sam i šal naše reprezentacije što je svima na stadionu bilo zanimljivo i zbog čega sam mogao ući na mjesta gdje inače obični posjetioci ne mogu da uđu. Istina na samom početku sam bio razočaran, jer 15 minuta do početka utakmice stadion gotovo prazan, a prima 60.000 posjetilaca. Minutu do početka utakmice sva mjesta popunjena, a na kraju utakmice za deset minuta bez ikakve gužve stadion se isprazni. Kad mi već dajete medijski prostor iskoristit ću priliku da svim svojim bivšim saigračima, sadašnjim članovima RK Bosna kao i svim Visočanima čestitam Novu Godinu u nadi da će visočki sport u ovoj 2013-toj biti puno bolji i uspješniji od prethodnih godina.”

Obzirom da je “Topnicima” bilo interesantno da i u BiH imaju svoje fanove, rekvizit reprezentacije Bosne i Hercegovine pomogao je Uzeiru Masli da posjeti i muzej kluba kao i zvanični Pub Arsenala na samom stadionu.