Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Belmin Vila najbolji strijelac turnira u Italiji

altJuniorska ekipa Hajduka nije uspjela odbraniti titulu osvajača tradicionalnog turnira Karol Wojtyla Cup koji se igra u Italiji, ekipa Lazia je bila bolja od Hajduka rezultatom 2:0. Međutim, ono što je zasjenilo pobjedu Lazia jeste nemili događaj koji se desio u 62. minuti utakmice kada je teren morao da napusti Belmin Vila na kojeg je brutalno startovao Bonuci. Start je bio takav da je mladi Visočanin sa terena do bolnice prevezen helikopterom. Inače Belmin Vila je bez obzira na poraz Hajduka i povredu koja mu se desila u finalnom susretu sa četiri postignuta pogotka najbolji strijelac ovog turnira. Redom je Vila matirao golmane Fiorentine, Sturma iz Graza i Slaska iz Wroclawa.

– Jutros sam izašao iz bolnice, sve je puno bolje nego je izgledalo u toj 62. minuti. Igrač Lazia startovao je sa dvije noge na mene direktno u leđa, automatski sam prestao da osjećam lijevu nogu, sve čega se nakon toga sjećam je helikoptera i bolničke sobe, bio sam jako uplašen zbog svega. U bolnici Latina u Rimu zaista mi je pružena sva potrebna njega i evo već jutros sam prebačen do hotela gdje se nalazi moja ekipa i danas se vraćamo za Split. Osjećam se puno bolje i poručujem mojim prijateljima i porodici u Visokom da nema razloga za brigu jer se već puno bolje osjećam i čak se nadam da ću zaigrati za Doktore čarobnjake na Novogodišnjem turniru. Drago mi je zbog titule najboljeg strijelca, ali bi osjećaj bio puno bolji da smo i odbranili titulu prvaka ovog prestižnog turnira – istakao je za Visoko.co.ba Belmin Vila iz Rima.

Podsjećamo, Vila je u četiri odigrane utakmice postigao isto toliko golova, od toga je protiv Sturma odigrao samo deset minuta gdje je također poslije starta i crvenog kartona protivničkog igrača morao napustiti teren, baš kao i u finalnoj utakmici protiv Lazia.