Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Manifestacijom “Znanjem gradi BiH” obilježen Dan državnosti BiH

altPerzijsko-bosanski koledž s Internatom u Lješevu manifestacijom “Znanjem gradi BiH” osmu godinu zaredom obilježio je 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Po riječima direktora Koledža Seada Poturka, hiljade takmičara i đaka učestvovale su u proteklim godinama u ovom projektu, a mnoge škole dale su doprinos obilježavanju ovog historijskog datuma. Ove godine 21 škola i 112 učenika učestvuje na takmičenju.

“Osim takmičenja iz matematike i jezika, imamo i takmičenje iz likovne kulture i literarnih radova. Osnov je ove godine bio poštivanje ljudskih prava i prava djece. Odaziv učenika i škola je pokazatelj da imamo potencijal, pa ćemo inicirati i da 1. mart – Dan nezavisnosti BiH, obilježimo na sličan način. U Visokom, Kaknju, Sarajevu učenici će podijeliti 5.000 zastava kao simbol državnosti i podsjetnik na državnu historiju”, kazao je Poturak.

Svake godine šalju se pozivnice i školama u RS-u, a Poturak naglašava da će sljedećih godina slati pozivnice i školama u svim bivšim jugoslavenskim republikama.

Predavanja su održali načelnica Općine Visoko Amra Babić i docent doktor Amel Alić.

U znanju je spas – stoga, omladino, učite jer vi ste naša svjetiljka na putima budućnosti.