Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Amra Babić zvanično preuzela funkciju načelnice

altU Općini Visoko jutros je potpisan Zapisnik o primopredaji dužnosti općinskog načelnika. Dosadašnji načelnik Munib Alibegović  predao je dužnost novoj načelnici Amri Babić.

Gospodin Alibegović čestitao je načelnici Amri Babić i zaželio mnogo uspjeha u radu. „Zahvaljujem se građanima, svojim saradnicima i medijima na uspješnoj saradnji i podršci. Nadam se da će načelnica Amra Babić uraditi koliko može, i ja sam to nastojao.” – rekao je gospodin Alibegović.

Načelnica Babić se zahvalila i istakla kako će vrijeme u kojem je gospodin Alibegović bio načelnik svakako ući u historiju Visokog, te naglasila kako su vrata Općine za Muniba Alibegovića uvijek otvorena.

Načelnica je jutros obišla Općinu i upoznala se sa uposlenicima, a u 9.00 sati zakazan je prvi kolegij.

– Na sastanku u 9.00 sati tražit ću pregled započetih i planiranih projekta sa njihovim statusom, kompletan pregled budžeta, dakle stanje obaveza i potraživanja;  pregled sudskih postupaka kako onih koje vodi Općina tako onih koji se vode protiv Općine; stanje u svim službama, realizacije projekata posebno;  pregled imovine općine; pregled partnerstava sa drugim Općinama; pregled stanja u javnim ustanovama i preduzećima; važeću sistematizaciju radnih mjesta po službama sa kvalifikacijama i radnim statusom uposlenika; spisak svih komisija, radnih tijela i radnih grupa koje su u nadležnosti općinskog načelnika; te ostale relevantne dokumente i informacije. Sve ovo će stvoriti bolju sliku o tome šta ja danas preuzimam. O svemu ću obavijestiti javnost putem medija – iznijela je svoje planove načelnica.

Građanima Visokog načelnica Amra Babić je poručila: „U naredne četiri godine Amra Babić bit će načelnica svih građana Visokog. Promjene koje želim unijeti, a zarad poboljšanja uvjeta života i rada, ne mogu napraviti sama, treba mi podrška svih aktera javnog života kao i građana, i ja se nadam da ću tu podršku i imati. Susreta sa građanima koje sam najavljivala ću i realizirati. Za nekih petnaestak dana ja ću obezbijediti termin za neposredne kontakte sa građanima. To će biti srijeda od 12.00 do 15.00 sati a građani će dobiti pune informacije o tome kako zakazati termin.” 

{joomplucat:753 limit=16|columns=4}