Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Od sutra zvanično Munib Alibegović više nije načelnik Visokog

Centralna izborna komisija (CIK) BiH uručila je danas u Sarajevu uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim načelnicima općina i gradonačelnicima gradova u BiH, čiji je izbor potvrđen. Predsjednik CIK-a BiH Branko Petrić je na početku ceremonije u zgradi institucija BiH čestitao svim prisutnim načelnicima/gradonačelnicima na njihovom izboru na funkcije. Poručio im je kako se nada i vjeruje da će opravdati povjerenje koje su im građani ukazali na proteklim lokalnim izborima. U izjavi novinarima, Petrić je rekao da je danas pripremljeno 135 uvjerenja za načelnike/gradonačelnike u BiH, koji već od sutra mogu preuzeti dužnost u svojim općinama/gradovima.

Podsjetio je da je CIK BiH prošlog utorka potvrdio i objavio rezultate lokalnih izbora za 135 načelnika i isto toliko skupština općina i općinskih vijeća u BiH.
Za pet bh. općina, dodao je, CIK BiH još nije potvrdio izborne rezultate, a to su Istočni Drvar, Istočni Mostar, Vukosavlje, Srebrenica i Bosansko Grahovo.
“Za dvije općine su poništeni i raspisani ponovni izbori, u jednoj općini izbori su na jednom glasačkom mjestu poništeni i čeka se pravosnažnost odluka, dok su za Srebrenicu i Prijedor rezultati izbora još u fazi odlučivanja”, dodao je predsjednik CIK-a BiH.