Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Škola glume s Jasnom Diklić

altIz Udruženja Confero obavještavaju da će Škola glume nakon kraće pauze ponovo početi s radom, i to u subotu 20. oktobra od 11h u Gradskom kinu Visoko, i nedjelju, 21. oktobra, kada se očekuje čas gostujućeg profesora, glumačkog doajena glumice Jasne Diklić koja će polaznicima objasniti neke od elementarnih glumačkih etida. Članovi Udruženja zamolili su da mlađa ekipa polaznika u nedjelju dođe u terminu od 11h, a da starija ekipa bude prisutna u nedjelju od 12h. Razlog tome jeste jedinstven i individualan pedagoški pristup koji njeguje glumica Jasna Diklić. Terminu u 12h mogu prisustvovati i članovi srednjoškolske scene Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti “Confero”.
– Dakle, dragi polaznici, očekujemo vas u subotu u 11h. Nakon ove kraće pauze, možemo sa sigurnošću tvrditi kako će se ozbiljnijie pristupiti izradi kostima i završnih elemenata za predstavu polaznika škole glume, a termin premijere iste bit će objavljen naknadno u dogovoru sa polaznicima Škole glume.
Napominjemo kako je neophodno izvršiti uplatu za naredni mjesec kako bi se ispoštovale obaveze prema gostujućem profesoru. – poručuju iz Udruženja Confero.