Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Česa i Čabaravdić za nove gostujuće bodove

U desetom kolu Prve lige Federacije BiH nogometaši Bosne su napravili veliki rezultat u Bihaću pobjedivši Jedinstvo rezultatom 1:2. Nije dobro počelo po Bosnu, domaći su poveli već u dvadesetoj minuti, a već u 32 minuti teren je morao napustiti Adi Amar Fočić. Kraj prvog poluvremena nije dočekao ni njegov otac, a naš šef stručnog štaba Adnan Fočić kojeg je isključio sudija Fočić, u tom trenutku na klupi Bos. Bez obzira na sve probleme Bosna je u drugom poluvremena zaigrala puno bolje, bez obzira na deset žutih kartona koje su dobili naši igrači, pred sami kraj susreta Česa je u 88 minuti izjednačio na 1:1, a odmah nakon toga i asistirao za Amara Čabaravdića koji je u 90. minuti donio veliku pobjedu Bosni koja se sa 16 osvojenih bodova seli u gornji dio tabele.

Naredni protivnik NK Bosna u Visokom je ekipa Podgrmeča, koja također dolazi iz Krajine, a ako znamo da u dosadašnje tri utakmice protiv ekipa iz Krajine Bosna ima 100% učinak (Krajina – Bosna 0:1, Bosna – Krajišnik 1:0, Jedinstvo – Bosna 1:2) imamo razloga za potpuni optimizam. Heroji pobjede iz Bihaća su:

Bekan 7,5, Mujezinović 7,5, Hasanhodžić 7,5, Oruč 7,5, Krajišnik 7,5, Hodžić 8, Hodžurda 7,5, Puščul 7,5 (Čabaravdić 7,5), Fočić 7,5 (Lepić 7,5), Kalkan 7,5(Džafić 7,5), Česa 8. Igrač utakmice: Kemal Česa 8.

Ovo je bila najteža utakmica Bosne u dosadašnjem dijelu prvenstva što pokazuju i žuti, odnosno crveni kartoni (trener Fočić i jedan igrač Jedinstva u sudijskoj nadoknadi).

-“Prije nego se vratimo u Visoko sa ova velika tri boda, zamolio bih Vas samo da prenesete našim navijačima i vašim čitateljima da su igrači Bosne danas bukvalno ginuli na terenu” –  izjavio je kratko nakon utakmice Adis Dado Hajlovac, član Upravnog odbora NK Bosna.