Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Održano književno veče u prostorijama Udruženja “Damar Omladine”

knjizevnovece4U prostorijama Udruženja “Damar Omladine” u Visokom održano književno veče na kome su svoje književne uratke predstavli mladi književnici, srednjoškolci, iz Visokog. Prisutni su imali priliku da uživaju u odličnom programu te da čuju neke najljepše književne radove koje su im prezentovali sami tvorci tih književnih djela.
Nakon uvodnog govora i riječi dobrodošlice, posjetiocima se obratio predsjednik Udruženja “Damar Omladine”, Edin Islamović koji je rekao kako je afirmisanje mladih u kulturološkim okvirima vrlo važno i da ovakav jedan projekat daje veliki doprinos u stvaranju svijesti mladih kada je u pitanju književnost te je dodao kako je Udruženje “Damar Omladine” uvijek spremno podržati ovakve i slične projekte koji razvijaju svijest mladih.

Nakon obraćanja predsjednika udruženja, glavnu riječ je preuzeo idejni tvorac književne večeri, Enes Hodžić, koji se prisutnima obratio i poručio da će se borba za književnost i razvijanje kulture, u ovom suludom vremenu, nastaviti pa makar i malim snagama na marginama ovog svijeta koji je previše brine o materijalizmu.
Poslije ovih riječi prisutnima su svoje radove predstavili mladi umjetnici, književnici te impresionirali sve one koji su došli da podrže ovakav vid rada i aktiviranja mladih u pozitivnim sferama. Također, na književnoj večeri, predstavio se i mladi tekstopisac i muzičar, Faris Pinjo, koji je svojom autorskom pjesmom oduševio publiku, dajući tako, za kraj, jasnu poruku da mladi mogu uspjeti samo ako to žele.

knjizevnovece1knjizevnovece2eneshodzic1