Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prevent najavljuje nove projekte

Prevent u Bosni i Hercegovini ulazi u novi projekat proizvodnje automobilskih presvlaka za model BMW L7. Radi se o modelu iz serija 1 i 3  za koje će Prevent u Zenici dnevno proizvoditi i do 400 garnitura autopresvlaka i osigurati posao za 150 uposlenika.  Na ovaj način Prevent je još jednom pokazao stratešku opredjeljenost prema razvoju bh. privrede.

U proteklom periodu u posjeti Preventu boravila je visoka delegacija BMW AG-a koji je krajnji kupac autopresvlaka sašivenih u Zenici. U prisustvu vodećih ljudi Prevent grupacije gosti su obišli proizvodne pogone Preventa u Zenici i Visokom kako bi se iz prve ruke upoznali sa poslovnim aktivnostima i procesima u ovoj kompaniji, te dogovorili proširenje poslovne saradnje. Trenutno se u Bosni i Hercegovini proizvode presvlake za ručicu ručne kočnice u BMW vozilima.

BMW godišnje proizvede oko 1,4 miliona  automobila na 14 lokacija u svijetu od čega je najveći broj namijenjen za evropsko trzište.

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je vodeći izvoznik tri godine zaredom. Ovaj lider u proizvodnji automobilskih presvlaka je partner renomiranih svjetskih proizvođača automobila, a pored kože i automobilskih presvlaka proizvodi kočione diskove, zaštitnu opremu i brodove.

Konstantnim ulaganjem u razvoj i zapošljavanje Prevent ostvaruje poslovnu stabilnost i osigurava dugoročne projekte koji doprinose razvoju bh. ekonomije.