Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Demagozi na portalu Visoko.co.ba: “Suđenje na štetu Bosne”

altNakon što je u Cazinu ekipa Bosne iz Visokog stigla do koliko-toliko zaslužene pobjede nad Krajinom, novinari, ili bolje rečeno demagozi portala Visoko.co.ba objavili su kako je u Cazinu suđenje bilo iznimno loše i u korist domaće ekipe.

“Bosna se dobro odupirala domaćinu, iako je suđenje bilo loše i na štetu visočkog tima.” – navodi su koji stoje na portalu Visoko.co.ba. Rekli bismo – da nije smiješno, bilo bi žalosno, pa i obrnuto. Bez dovođenja sudačkih odluka u pitanje, svi prisutni navijači Krajine, i oni Bosne ukoliko ih je bilo, mogli su vidjeti da su igrači Bosne u nekoliko navrata sami od sebe padali na terenu i u pratnji doktora napuštali isti, a onda se ekspresnim ustajanjem i oporavljanjem vrate u igru čim sudac Tabak da znak za nastavak igre.

Ne bismo se obazirali na naslove neupućenih novinara kojih vrlo vjerovatno nije ni bilo u Cazinu s obzirom na oskudni izvještaj koji nude, da se nad Halidom Delićem u prvom poluvremenu nije sudio penal kada je pao između dva igrača Bosne. Tabak Drago je u nekoliko slučajeva opraštao dati kartone igračima gostiju koji su danas u naš grad stigli sa namjerom da osvoje bodove i naprave što više faulova. A da su uspjeli u obje namjere, svakako da jesu. Govori to podatak da su osim pobjede upisali i preko 20 prekršaja.

Danas se u Cazinu gledala jedna čvrsta utakmica bez previše pravih prilika, utakmica koja se u drugom poluvremenu vodila samo na sredini terena i u koja će biti zapamćena kao jedna od onih sa najviše prekida i ulazaka doktora gostujuće ekipe.

Čestitamo ekipi Bosne na borbenoj igri i osvojena tri boda. Za razliku od Krajine koja nije iskoristila nekoliko dobrih šansi, gosti jesu, i to onu jedinu u 90. minuti koja im je donijela pobjedu i bijeg iz zone ispadanja.

Cazin.net