Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Premijer Plevljak razgovarao sa načelnicima općina u ZDK

Na poziv premijera Plevljaka za radni sastanak, upućen načelnicima svih dvanaest općina na području Zeničko-dobojskog kantona, odazvali su se načelnici općina: Usora Anto Čičak, Kakanj Mensur Jašarspahić, Visoko Munib Alibegović, Breza Seid Smailbegović, Vareš Hamdo Fatić i Olovo Alija Hadžiabdić.

Razgovaralo se o dosadašnjoj saradnji Vlade Zeničko-dobojskog kantona sa Općinama, realizaciji projekata u nadležnosti ZDK, te osnovnim problemima na području općina. Načelnici su iznijeli ključne aktivnosti kojima su učinili boljim život sugrađana, ali i probleme koji bi bolje i brže mogli biti riješeni dodatnim angažiranjem kantonalnih ministarstava.

Premijer Plevljak je istakao da je, generalno, zadovoljan stanjem na području Zeničko- dobojskog kantona, nimalo ne umanjujući problem nedostatka finansijskih sredstava, posljedica velikih suša, učestalim požarima.

Na kraju je istaknuto da period predizborne kampanje neće utjecati na saradnju ZDK i Općina, realizaciju svih započetih projekata, ali i onih u pripremi, kao ni održavanje Općinskih izbora u BiH 7. oktobra.