Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

AK Partija turskog premijera Tayyipa Redžepa Erdogana u posjeti SDA

altOvih dana u posjeti Bosni i Hercegovini i Stranci demokratske akcije boravila je visoka delegacija AK Partije (Partija pravde i razvoja) inače, vladajuće stranke turskog premijera Tajjipa Redžepa Erdogana i političkoj snazi zaslužnoj za preporod turskog društva, posebno u ekonomskom smislu.

Naime, Turska je jedna od rijetkih zemalja koja nije osjetila recesiju, odnosno svjetsku ekonomsku krizu, već naprotiv, njihova ekonomija posljednjih godina bilježi snažan rast po svim parametrima. Tokom sastanaka i zajedničkih druženja imali smo priliku čuti dosta zanimljivih i korisnih stvari iz njihovog bogatog iskustva, a iskazana je i opredjeljenost ka trajnoj saradnji dviju stranaka obzirom da nas vežu isti ideali i slični politički ciljevi.

 

U tom smislu rahmetli  Alija Izetbegović spomenut je kao velika historijska ličnost ne samo Bosne i Hercegovine nego i turskog naroda, a i šire. Posebno zanimljiva su bila izlaganja gospodina Huseyina Kansu, poslanika u parlamentu Turske u tri mandata i jedinog Bošnjaka iz reda osnivača AK Partije, kao i gospodina Ataš Mustafe također poslanika u parlamentu Turske i predsjednika Izbornog štaba AK Partije u prethodnih 10 godina, u kojem periodu je stranka zabilježila brilijantne pobjede na dvojim državnim kao i dvojim lokalnim izborima.

Slika: Huseyin Kansu, Halim Zukić i Mustafa Ataš