Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: U mjestu Kološići srušio se avion kojim je upravljao norveški državljanin

altU mjestu Kološići večeras u 19.37 sati srušio se avion kojim je upravljao norveški državljanin Egil Erlingsen uposlen u NATO bazi u Sarajevu. Prema izjavi očevidaca, avion je zakačio žice dalekovoda nakon čega se srušio u privatni posjed porodice Suša, u dio velike farme na kojoj posluje firma “Suša Commerce”. Avion je registarskih oznaka E7 – NOR , tip Morane MS893A proizvođača Socata, registrovan 09.06.2010. godine u BiH i navodno je poletio sa sarajevskog aerodroma.

altPrema informacijama koje smo dobili na licu mjesta u terminu pada aviona pista visočkog aerodroma je trebala biti osvijetljena, ukoliko je pilot imao namjeru sletjeti na visočki aerodrom. Visočka pista ima validnu opremu, dozvolu i rješenje samo za dnevne operacije i to u terminu od 01.05-01.10.2012.godine. Nakon pada aviona na pistu visočkog aerodroma sletio je i jedan helikopter.

altPilot je preživio pad i prebačen je na CUM Sarajevo, zadobio je prijelom desne podlaktice, ušivena mu je posjekotina na glavi, i zadobio je kontuzije grudnog koša i lumbalnog dijela kičme. Smješten je na Klinikuza altaltaltaltortopediju.

altaltaltaltaltaltalt