Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

AS GROUP sponzor Nogometne reprezentacije BiH

altDanas je u sarajevskom hotelu Astra Garni potpisan sponzorski ugovor između AS GROUP i Nogometnog saveza BiH, a ovim ugovorom AS GROUP postaje sponzor nogometnih A i U-21 selekcija BiH. Danas su potpise na ugovor stavili Rusmir Hrvić, član Uprave AS GROUP, te predsjednik N/FS BIH Ivica Osim i generalni sekretar Jasmin Baković. Nakon potpisivanja ugovora medijima se obratio član Uprave AS GROUP-a Rusmir Hrvić:  “AS GROUP želi i na ovaj način biti u društvu najboljih. Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je jedna od svijetlih tačaka BiH, a danas smo u društvu sa Ivicom Osimom i Enisom Bešlagićem koji su zasigurno među najuspješnijim ljudima u BiH, svako u svom domenu. Gospodin Osim, kao jedan od ponajboljih igrača a kasnije i trenera, a Enis kao jedan od najboljih glumaca. Podržavamo rad Nogometnog saveza BiH, za koji smatramo da je nakon reformi koje je provelo novo vođstvo na čelu sa Ivicom Osimom, na dobrom putu da sport i nogomet, kao jedan od značajnih faktora odgoja mladih, podigne na jednu višu razinu kakvu zaslužuje Bosna i Hercegovina. Zato ne treba ni naglašavati da ćemo na ovaj način kroz podršku Nogometnoj reprezentaciji BiH podržati i jedinu nam Bosnu i Hercegovinu. Primjeri AS GROUP i Nogometne reprezentacije BiH dokaz su da se kvalitetnim radom mogu napraviti respektabilni rezultati. I na koncu, želja nam je da se u ovim kvalifikacijama plasiramo na Svjetsko nogometno prvenstvo 2014. godine i da svi zajedno popijemo Zlatnu džezvu u Brazilu”, riječi su Rusmira Hrvića, člana Uprave AS GROUP.

Nakon čina potpisivanja ugovora, novinarima su se obratili gospoda Osim, Baković, kao i glumac Enis Bešlagić koji je zaštitno lice AS GROUP.

Sjedište AS GROUP je u Tešnju, a zapošljava oko 1000 radnika i to u AS-u, Vispaku, Napretku i Vemalu. Potvrda uspješnosti je “Srebrni pečat” za kompaniju AS, specijalno priznanje bh. časopisa Poslovne novine za ukupne rezultate poslovanja u 2011. godini, koji podrazumijevaju doprinos razvoju bh. privrede i zapošljavanja, kao i doprinos lokalnoj zajednici, te uzastopno svrstavanje kompanije AS među sto najuspješnijih preduzeća u Bosni i Hercegovini, a prema izboru Poslovnih novina iz 2011. godine, na listi stotinu najvećih firmi u Bosni i Hercegovini AS se nalazi na 29. mjestu.

Posted in BiH